mandag 14. desember 2015

Julen er her!!!

Jeg jobber for tiden på spreng med noe jeg ikke kan vise frem ennå. Derfor har jeg lite nytt å skrive om. Siden jeg har pyntet til jul hjemme tenkte jeg at det kunne være fint å vise frem noe av det jeg har laget til jul og som kommer frem hver advent.
 
Denne quilten må frem til 1.advent hvert år:
 

Bak på pepperkakene er det oppskrifter på 7 forskjellige småkaker. Alle oppskriftene er mormor sine, og min mor har skrevet de ned. Selvom jeg ikke baker småkaker til jul, er denne quilten en viktig del av min juletradisjon. Designet på denne quilten er det Trine Bakke som står for. Jeg tror kanskje at du kan få mønsteret på denne om du henvender deg til Lappe Makeriet på Bærums Verk.
 
Til jul vil jeg ha tradisjoner, godt blandet med litt mer moderne design. Så på mine vegger henger det til jul diverse julebroderier: 
Disse borderiene er ca. 3,5x5 cm store (eller små...) Tenkte da jeg startet på disse at disse var raske å sy, men da tok jeg grundig feil. Stingene er utrolig små, og det er veldig mange fargenyanser. Så det tok sin tid dette også....
 
Til jul elsker jeg å få julepost, det er så utrolig hyggelig når noen har husket på oss! For å samle all julepost har jeg sydd denne. Her blir alle kort og brev oppbevart frem til neste jul, da blir de lest nok en gang, før juleposten tømmes klar for ny ladning med julekort og julebrev.
 
Dette mønsteret kjøpte jeg i København, det er design fra Eva Rosenstand.
 
I dag er det mandag, og jeg linker til Bambisyr. Her finner du mange linker til blogger med masse inspirasjon. Ta en tur innom da vel!
 
Jeg ønsker alle en fortsatt god adventstid!

4 kommentarer:

Karin E sa...

Vi måste alla hjälpa till att behålla våra traditioner. Vilken fin idé med recepten, det blir ett fint minne och vilka fina broderier. Jag kommer mycket väl ihåg förr i tiden när man åkte till Köpenhamn och besökte Eva Rosenstands brodeributik. God Jul.

evaj sa...

Tack för din länkning denna måndag på Visa och Berätta!! Bambikram

Julie sa...

I agree it's so nice to blend tradition with a little more modern slant. I get tired of the same decorations in the same place every year. Thanks for reminding us to keep up.

Birthe M. Kalleland. Bjørhovde sa...

Ja, der er kjekt å ta fram de samme juletingene år etter år. Minner.... Pepperkaketeppet var veldig koselig, og så smart med oppskrifter på baksiden. Ekstra gøy at det er med oppskrifter fra din mormor.Koselige broderi oppheng også! Ha en fortsatt fin advent! :-)