mandag 5. oktober 2015

Jen Kingwell kurs


Oj, som tiden flyr... Det har vært en hektisk periode med altfor lite fokus på quilting og ikke minst bloggen. Nå ser timeplanen litt mer "levlig" ut. Fremover blir det mer tid til koseting som å sy! Det skal bli deilig, kjenner jeg.

Jeg har vært på kurs med Jen Kingwell hos Kathrines Quiltestue, utrolig artig kurs å være med på!!! Hvis du går inn på sidene til Kathrine finner du flere bilder fra kursrekken og inspirasjonskvelden Jen Kingwell holdt i Oslo.

Under har jeg lagt ut et lite utvalg av det som ble vist frem av Jens arbeider. Kos dere med noen fantastisk flotte og inspirerende tepper!!!Teppet til venstre over, er det kurset jeg var med på. Teppet heter "Bring Me Flowers". Dette er et enkeltstående mønster, gode forklaringer og fine bilder i mønsteret. Et mønster de fleste vil forstå. Jeg kommer nok ikke til å sy hele dette teppet, men vil ta ut noen av blokkene og bruke dem litt hist og her...
Jen Kingwell er ikke redd for å bruke mange og fargesterke stoffer i kombinasjon gjerne litt "utenfor boksen", det er utrolig morsomt å se hvor flott dette fungerer i arbeidene. Jeg er helt klart fan av denne tilnærmingen til stoffvalg, selvom jeg nok er litt mer forsiktig med de aller skarpeste fargene.
Jen er en herlig dame med en fantastisk tilnærming til sine egne tepper,- de fleste teppene hennes kan syes i et utall forskjellige teknikker. Det er opp til en selv å velge hva som passer best for seg selv.
Hun bruker ofte teknikken "sy på streken" i sine vakre arbeider. Jeg har sydd mye engelsk papirsøm, men aldri fått til å "sy på streken". På kurset fikk jeg masse gode tips, så nå har jeg bestemt meg for å utforske denne sy-metoden mer. I forhold til "å sy over papp" er det utrolig mye kjappere å "sy på steken", bare man har de rette tipsene tilgjengelig....

I en senere post vil jeg vise frem de blokkene jeg sydde på kurset.
Ønsker alle en riktig så fin dag!

1 kommentar:

Birthe Marie sa...

Så flotte tepper! Det var sikkert et spennende kurs å være med på. Jeg er ikke flink til slike avanserte prosjekter, men syns det er kjekt å se alt det fine andre får til. :-) Bra du får bedre tid framover og kan kose deg med verdens kjekkeste hobby. ;-)