mandag 30. desember 2013

Krysskvadrat teppe - Triangles on a roll

Jeg er ikke flink til å re opp sengene hjemme, så da er heller ikke behov for sengetepper. På hytta derimot er alle sengene redd opp når vi drar derfra. Over tid har de fleste sengene fått sitt eget teppe. Når jeg får behov for et godt og varmt pledd, skjer det ofte at jeg "låner" et av sengeteppene.
Dette teppet sydde jeg for lenge siden på et kurs hvor Liv Sætervoll var kursleder og designer av dette teppet.
I senter er blokkene sydd med hjelp av "Triangles on a roll" krysskvadrat. Papiret ser du her.
Dette papiret er et av mine favoritt hjelpemidler innenfor quilteverdenen. Papiret gjør det enkelt å sy helt nøyaktige triangler, og det går fort!!! Har du ikke prøvd dette, anbefaler jeg "Triangles on a roll" på det varmeste.
Triangelblokkene er sydd sammen med et fyllstoff som er satt på spissen. Trianglene som er montert ut mot den mørke borden er av det samme stoffet som på utsiden av den mørke borden. Deretter har jeg sydd en bord av kvadrater. Legg merke til at jeg ikke helt fikk det til å gå opp med kvadrater, derfor har jeg sydd inn et rektangel bestående av to mindre kvadrater. Helt ytterst har jeg brukt et lyse rosa stoff og til lukkekant har jeg valgt et stoff som er i blå/grønn fargetone.

1 kommentar:

Lisa sa...

Kjempeflott teppe, og så mye annet fint du har laget! :)
La meg til som følger! Velkommen som følger hos meg, veldig koselig! :)