onsdag 4. desember 2013

Alle syv slag - pepperkake teppet mitt

Trine Bakke fra Lappe Makeriet publiserte for mange år siden i Allers eller Familien en quilt som heter Alle Syv Slagene. Denne måtte jeg sy med en gang jeg så oppskriften. Det har blitt en tradisjon at denne quilten skal opp når adventstiden starter. Quilten er satt sammen av en opphengsquilt og 7 pepperkake småquilter. Småquiltene er festet til opphengsquilten med knapper.
På baksiden av pepperkake småquiltene har min mor skrevet med tekstilpenn oppskriftene på julekakene til mormor. Som tradisjonen sier lagde alltid mormor 7 slag tørre småkaker. Husker at jeg kun likte krumkakene, jeg er ikke så veldig glad i tørre småkaker... Vi spøkte alltid med at det støvet av kakene. De ble alltid liggende igjen,- det rare er at når noen tar med småkaker på jobb er det ikke noe som smaker bedre enn dem....
Siden jeg ikke er overbegeistret for småkaker er det et fåtall av kakene som faktisk blir bakt. Like fult er den sentimentale verdien i dette teppet for meg svært stor. 
Det ligger mye tradisjon i denne quilten!

2 kommentarer:

Nina sa...

Dette var en utrolig koselig ide! Kjempeflottteppe!! En gang - når jeg får masse tid, må jeg tenke på å kanskje lage en sånn selv :-)

Eirin H sa...

Tusen takk! Dette teppet er faktisk ganske enkelt å sy, og tar ikke all verdens tid!