mandag 13. mai 2019

Konfirmasjonsteppe

Du og du, som tiden går. I går var vi i konfirmasjon til min yngste nevø, og jeg som ikke synes det er så lenge siden han var en liten pjokk. Han fikk tradisjonen tro et teppe av tanta si:
Wow, as time goes by. Yesterday we were in confirmation of my youngest nephew, I feel it was yesterday that he was a little toddler. I had sewn a quilt for him:
Det er ikke så enkelt å sy til gutter, det meste av stoffer har en tendens til å bli altfor søtt. Så jeg har endevendt skuffer og skap på jakt etter blå og lyse stoffer som ikke var altfor "jentete". Det ble OK til slutt.
Sewing for boys is not that easy, most of the fabrics tend to be too sweet. So I have end-facing drawers and cabinets looking for blue and light fabrics that were not too "girly". 
Bakstykket er et Tildastoff som jeg fant på halv pris.
The back piece is a Tildafabric that I found on sale.
Quiltingen er gjort enkelt med sømmer i "grøfta", og kun rette sømmer på ytterborden. Lukkekanten er sydd av et mørk blått rutestoff, som jeg dessverre ikke hadde nok av til å kunne kutte på diagonalen. Det ble greit allikevel, men  det ville blitt mye bedre om rutene "sto på spissen"
Quilting is made easy with seams in the "ditch" and only straight seams on the outer border. The binding is sewn in a dark blue fabric, which I unfortunately did not have enough to cut the diagonal. It was fine anyway, but it would be much better if the squares "stood on the tip"
Konfirmanten var så glad for teppet som en kan forvente av en 15 år gammel gutt... Var nok ikke teppe som sto høyest på ønskelista. Vi hadde med en konvolutt med litt penger i tillegg, så alt i alt ble han fornøyd med gaven.
Confirmation boy was so fond of the quilt that one would expect from a 15 year old boy ... A quilt was probably not highest on his wish list. We had an envelope with some money as well, so all in all he was happy with the gift.
Linker til Bambisyr og LoveLaughQuilt

5 kommentarer:

Gretchen Weaver sa...

Love the quilt. He will appreciate the quilt in a few years. Happy Stitching!

Miaismine sa...

What a beautiful quilt! Your thoughtful choices in fabric made it come together so nicely! He will treasure it for years to come! Thank you for sharing!

For the love of geese sa...

Beautiful finish.

Berit sa...

Koselig tradisjon du har ved å sy teppe til konfirmantene i familien. Teppet ble veldig fint og jeg regner med at han vil sette mer pris på detom noen år.
Har hatt laang sytørke her, men nå begynner det å løsne litt....Nå mangler jeg bare tid til å gå inn på syrommet,
Takk for inspirasjonen.

Michele sa...

Love your quilt do you have a pattern?