mandag 11. desember 2017

Tepper som varmer - igjen

For noen helger siden satt 7-8 damer sammen og sydde tepper som skal doneres til langtidssyke barn. Det er virkelig tilfredsstillende å lage noe til noen som trenger det man lager! Hele helgen ble det sydd og sydd, og mange tepper så dagens lys. Vi damene koste oss med god mat, masse kaffe, koselig selskap og en hel helg viet til vår største interesse,- sying. Masse inspirasjon og godt humør. En slik helg gir en stor vitamininnsprøytning i en ellers mørk årstid.

Jeg fikk ferdigstilt noen topper jeg har hatt liggende,- rektangelteppene mine ble ferdig quiltet og lukkekanter ble satt på.
Begge teppene er quiltet med en rett quiltesøm på hver sin side av sømmene i vertikal retning. Når jeg syr barnetepper bruker jeg å avslutte lukkekanten med en pyntesøm, på disse teppene har jeg brukt samme tråd på quiltesøm og pyntesøm.
Jeg har en hel del blokker fra avsluttede prosjekter liggende. Noen av disse tok jeg frem i helgen og fikk sydd sammen til nye quiltetopper:
Etter et større prosjekt hadde jeg liggende 15 blokker som kalles "Puss in the Corner". Disse ble sydd sammen til senter på teppet, bord nr 2 er satt sammen av kvadrater i samme type stoffer som blokkene er sydd av. På dette teppet fikk jeg også satt på en ytterbord, så her gjenstår det bare å renskjære toppen og å sette igang med quiltingen.
En gang i tiden sydde jeg flere barnetepper, fra disse er det blitt liggende igjen en hel del 4-patch blokker sydd i typiske barnestoffer. Disse blokkene ble satt sammen i et gitter. Gitteret er i et lys grått stripete stoff, som måtte til for å roe ned alle fargeklattene i dette teppet. Jeg blir ikke helt enig med meg selv hva slags stoff jeg skal bruke som bord rundt, så inntil videre blir dette liggende halvferdig.
Til dette teppet hadde jeg også liggende halvferdige blokker. Det mørke stoffet er et grå/blått halvlin stoff. Det kommer ikke så godt frem på bildet men i midten av de kvadratiske blokkene er det et lite kvadrat i frageglade stoffer. Jeg var litt bekymret for om dette skulle bli grått og trist, men jeg synes resultatet ble morsomt. Heller ikke her er jeg enig med meg selv om hvilken ytterbord som skal settes på, så dette blir nok også liggende til over jul før toppen ferdigstilles.
Det siste teppet jeg begynte på er dette stjerneteppet. Disse stjernene fant jeg også liggende nedstøvet i en boks. De manglet senter som ble håndsydde kvadrater i et lyst stoff felles på alle stjernene. I motsetning til teppene over, vet jeg nøyaktig hvordan denne toppen skal ferdigstilles. Det er endel jobb, så det spørs vel om jeg rekker dette før julen ringes inn. Men jeg er veldig spent på om det vil bli bra, så om det blir litt tid til overs hiver jeg meg rundt å syr på denne.

Det er litt varierende hvor langt jeg har kommet med de forskjellige teppene, målet er at alle skal ferdigstilles ganske snart. Håper å kunne levere de fleste i løpet av januar 2018, men vi får se... Iallefall håper jeg de kan komme til glede!

Ønsker alle en flott førjuls uke!
I dag linker jeg til Bambisyr.

4 kommentarer:

Birthe Marie sa...

Du er helt fantastisk flink som har laget så mange flotte tepper med mange timers arbeid, og som du skal gi bort. Den største gleden du kan ha, det er å gjøre andre glad. Det er mange som blir glade for å få et av teppene dine, og det er jo en glede å få være med å sy til de syke barna. :-)

evaj sa...

Tack för din inspiration och länkning på Visa och Berätta måndag!!BAMBIKRAM

الصفوة جروب sa...

شركة تنظيف كنب بالقطيف
شركة تنظيف مكيفات بالقطيف
شركة تنظيف مطابخ بالقطيف
شركة مكافحة حشرات بالقطيف
شركة مكافحة النمل الابيض بالقطيف

الصفوة جروب sa...

شركة المثالية للتنظيف افضل شركة تنظيف بالمنطقة الشرقية تخصصت في تقديم كافة الاعمال المنزية من نظافة ومكافحة حشرات بالمنطقة فلديها افضل الخدماتبافضل جودة واوبارخص الاسعار التي لا تتوفر الا معها كافضل وارخص شركة تنظيف بالاضافة الي خدمتا مكافحة الحشرات ورش المبيدات الامنة والفعالة علي الحشرات بجميع انواعها .. تقدم لكم اليوم افضل العروض والخدمات بخصومات هائلة يمكنكم الحصول عليها من خلال الروابط التالية

شركة المثالية للتنظيف
شركة المثالية للنظافة
شركة المثالية للتنظيف بالدمام
شركة المثالية للتنظيف بالخبر
شركة المثالية للتنظيف بالقطيف