mandag 14. mars 2016

NQF 2016 - Mitt bidrag til årets konkurranse

Hvert år arrangerer Norges Quilteforbund treff og årsmøte. I forbindelse med dette arrangementet blir det holdt en konkurranse, hvor man kan delta med quiltearbeider i flere klasser. Jeg har hvert år som mål å levere et bidrag i den tradisjonelle klassen.

I år er tema for konkurransen: Minnebok. Et tema som kan strekkes i alle mulige og umulige retninger. Dette ble mitt resultat: HURRA, jeg fikk 2. plass i konkurransen :)

Jeg har kalt teppet "Oldemors tørkesnor". Jeg var så heldig å vokse opp med både en oldemor og en oldefar, og det synsinntrykket jeg har av hagen deres er et klesstativ med sommer duker omringet av blomster i alle regnbuens farger. Jeg håper dette er noe flere ser i teppet mitt.

Senter av teppet er en samling av "duker" i sarte farger, akkurat som oldemors duker.

Diamantene i borden har jeg sydd ved hjelp av engelsk papirsøm, ellers er teppet sydd på maskin.

Teppet er quiltet i en kombinasjon av maskinquilt og håndquilt. Jeg er veldig glad i uttrykket man får med håndquilting, men samtidig synes jeg det er helt unødvendig å bruke tid på å håndquilte "i grøfta". Her vil quiltingen bli nærmest usynlig uansett. Maskinquiltingen er gjort både på "frihånd", i "grøfta" og med hjelp fra Borders Made Easy, et genialt hjelpemiddel!!! Har du ikke prøvd dette anbefales det på det sterkeste.
Håndquiltingen har jeg lagt rundt diamantene og kvadratene samt en bord med blomster i ytterkanten av senter. Rundt diamantene og kvadratene har jeg brukt en mørk grå tråd, ved å bruke en mørkere tråd fremheves de sarte fargene mer slik at det ser ut til å være mer farge i teppet enn det faktisk er.


Ønsker alle en fortsatt god uke!
I dag linker jeg til Bambisyr,- ta en titt da vel!

Ingen kommentarer: