fredag 6. juni 2014

Mitt bidrag til NQFs medlemskonkurranse - Kryssende interesser med detaljer

Jeg har tidligere vist frem teppet "Kryssende interesser", her og her.
 K11
Tenkte at det kanskje var på tide å vise frem noen detaljer i teppet.
 
 
Jeg har selv designet dette teppet. Prosessen frem til et ferdig teppe er for min del ganske springende... Jeg klarer sjelden å bestemme meg for en oppbygning før jeg har sydd et utall forskjellige blokker. Dette resulterer ofte med et "overskuddslager av blokker". I dette teppet har jeg brukt opp noen av blokkene jeg ikke fant plass til på teppets front på bakstykket. Slik ser teppet ut på baksiden.
Jeg startet arbeidet med å sy kryss-blokkene. Disse er sydd med hjelp av pappmalene Honeycomb. Jeg har prøvd å bruke stoffer som danner et mønster i møtepunktene:
 
Etter å ha sydd en god del av kryssblokkene fikk jeg behov for å lysne inntrykket i teppet, dette løste jeg ved å sy sirkelblokkene i lyse sarte farger. For å fremheve sirklene har jeg quiltet rundt sirklene med silketråd i en mørkere farge-nyanse. (Beklager dårlig kvalitet på bildet)
Først da disse blokkene var klare, startet det egentlige arbeidet med å designe teppet. Etter mange runder frem og tilbake, og utallige utkast, landet jeg på komposisjonen du kan se her. På et eller annet tidspunkt fikk jeg det for meg at teppet trengte en hel masse små kvadrater... Jeg valgte å benytte samme bakgrunnstoff både sammen med små-kvadratene og i hjørneblokken. 
De store hjørneblokkene kom til da jeg "snublet" over malene til denne sirkelen.
Det ble litt tomt i senter av denne blokken, så da måtte hodet legges i bløt nok en gang. Jeg endte på å stitche et kryss med en blåfarge i samme nyanse som mønstringen i bakgrunnstoffet.
For å skape en interessant avslutning falt valget på det orange og hvite stoffet til lukkekant. Hvis jeg skal bruke et stoff med kvadrater som lukkekant pleier jeg å skråskjære dette. Jeg synes det blir mye vakrere og interessant å se på da.
 En god helg ønskes alle "der ute"

Ingen kommentarer: