søndag 19. januar 2014

Inspirasjon kom til meg....

Jeg er inne i en idetørke.... Jeg har masse pågående prosjekter og noen planlagte prosjekter, men jeg har alltid behov for ny inspirasjon for å komme videre. Hva gjør en quilter da? Jo, man drar på studietur.

På fredag var jeg innom butikken til Kathrine, du finner Facebook siden hennes her. På vegger, hyller og benker henger det masse flotte tepper, mønster og blokker, disse to blokkene festet jeg meg spesielt ved:
Masse flotte tepper og småting. Her er det mange detaljer man kan ta med videre i nye prosjekter! Dette bildet er fra Jule Expo, jeg har glemt å poste dette tidligere.
Denne løperen er modell til et av kursene til Kathrines Quiltestue. Jeg liker de vårlige fargene, man blir rett og slett i godt humør av å se på denne!
Liten veske/pung med gjennomsiktig plast så man lett kan se hvilket innhold som skjuler seg i "dypet". Praktisk! Mønsteret til denne tror jeg er fra AnnaKa. Jeg har en tendens til å "panikk rydde", det medfører at jeg ikke alltid har like god oversikt på hva som skjuler seg i diverse bokser, vesker og punger. Med et vindu er dette ikke lenger et problem!

På lørdag gikk studieturen til Lappe Makeriet. Her er det alltid hyggelig å komme innom. Masse inspirasjon og hyggelige quiltedamer som alltid er imøtekommende. I vår er månedens blokk dette teppet, de kaller det "Husmannsplass":
Bilde: I den nyeste kursplanen er det falt ut at vi har "Skrytesøndag" førstkommende søndag. Da legger vi fram kursmodeller til beundring. Som tidligere har vi 20% rabatt på ordinære varer denne dagen ( ikke abonnement, bestillingsvarer osv).
Nå har også "Husmannsplassen", den andre fargevarianten i årets månedens blokk, fått plass på veggen. Velkommen.
Denne pungen er sydd i et stoff som virkelig tiltaler meg selv om jeg sjelden syr med "figurstoffer". Jeg har kjøpt inn en bit av dette sommerfugl stoffet, jeg har planlagt et prosjekt med dette. Følg med så dukker det kanskje opp her på bloggen... Hvis du ser nøye på bildet ser du at glidelåsen er brukt som "lukkekant" på toppen av denne lille pungen. En kjempe ide, når man bruker denne måten å avslutte kanten blir det færre lag med stoff i avslutningen opp mot glidelåsen og dermed legger den seg bedre.
Bilde: Solen har snudd og Anne-Kjersti tar frem vår-stoffene. Dette sommerfugl-stoffet måtte bare i symaskinen og bli en liten toalettveske, www.lappemakeriet.no/stoff/motiv/gronnturkis-bunn-med-sommerfugler_1.
Bildene fra Lappe Makeriet er hentet fra: https://www.facebook.com/lappemakeriet

Disse to blokkene er også fra Lappe Makeriet. Kjempespennende begge to. Den første er håndsydd ved hjelp av engelsk papirsøm, sirkelen er sydd på maskin.

Nå gjenstår det bare å få noe håndfast ut av denne studieturen min.

Fortsatt god helg til alle "der ute".

4 kommentarer:

Liv Aagots Quilteblogg sa...

Ikke dumt å dra på studietur for å få inspirasjon, og veldig kjekt at du deler de fine bildene med gode ideer og nydelige stoff med oss!

Ulla's Quilt World sa...

So lovely! :)
Greetings from Finland!
Hugs, Ulla

Eirin H sa...

Welkome back :)

Eirin H sa...

Hyggelig om andre også kan bli inspirert av innleggene mine!