fredag 5. mai 2017

Kurs med Judy Newman

Nå skjer det mye på quiltefronten. Det er mange australske kursholdere i Europa i forbindelse med quiltefestivalen i Nantes, og hyggelig er det da at de tar seg bryet med å komme til Norge for å holde kurs og foredrag. Denne uken er Judy Newman på besøk hos Kathrines Quiltestue. Hun er designeren bak "A Very Fine House", gå inn på nettsiden hennes for å se noen av hennes fantastisk flotte arbeider; https://www.averyfinehouse.com.au/
Bildet over: Judy til venstre og Kathrine til høyre.

Jeg har vært så heldig å få delta på et av Judy sine kurs, vi kunne velge mellom to forskjellige mønstre og jeg har valgt å sy teppet som heter "Museum Medallion".
Eller iallefall deler av det,- jeg har som vane ikke å bli ferdig med slike prosjekter - blokkene ender ofte opp i helt andre tepper eller en modifisert utgave av originalen.... Så hvor blokken ender opp er ikke bestemt på det nåværende tidspunkt. Da jeg kom hjem så jeg til min forferdelse at jeg har greid det kunststykket å ta bilder av kun detaljer i teppet,- jeg har altså ikke sett nytten av å ha bilde av hele teppet... Ja, ja, da må man sette sammen detaljer og med litt fantasi kan man se hvor fantastisk flott dette teppet er!
Blokkene over er kursdagens resultater, alle deltakerne har lagt ut hver sin blokk. Min ligger på nest nederste rad til høyre. Det er SÅÅ morsomt å se hvor forskjellig blokkene blir med forskjellige stoffvalg. De fleste sydde blokken på strek, jeg har aldri fått det skikkelig til så jeg valgte å lage egne pappmaler. Men ettersom dagen skred fremover og Judy demonstrerte å sy på streken, jo mer tiltalende ble det å iallefall prøve seg på strek-sying. Jeg tror nok at jeg skal prøve meg på en ny utgave av denne blokken og sy den sammen med hjelp av strek-sying.

I dag er det mandag og jeg linker til Bambisyr, her kan du se hva andre quiltere jobber med for tiden.
Ønsker alle en flott vårdag!

Ingen kommentarer: