mandag 3. april 2017

Konkurranseteppe fra en svunnen tid

Jeg har levert tepper til Norsk Quilteforbund sin konkurranse i en del år. Teppet under ble sydd til konkurransen i 2009, og heter "Sirkeldrøm". Jeg husker ikke lenger hva konkurransetemaet var, eller hvordan vinneren så ut. Dette ble ikke premiert, og når jeg ser det i dag skjønner jeg godt hvorfor.
I helgen dukket det plutselig opp i en sofa hos min bror... Jeg hadde helt glemt teppet, så det var morsomt å gjenoppdage det. Jeg har tydeligvis gitt dette i gave til en eller annen i min brors familie. Morro å se at det igjen er i bruk!

Senter av teppet er sydd med frysepapir og engelsk papirsøm, som så er applikert ned på et bakstykke.
Rundt senter har jeg sydd en rosa/orange bord med cornerstone i samme stoff som bakgrunnstoffet i senter av quilten. Deretter en bord bestående av en blokk som jeg har kalt stjerneblomst og en 16-patch.
Stjerneblomstene har jeg sydd for hånd over papp, såkalt engelsk papirsøm. Bakgrunnstoffet på disse er også den samme som i senter og cornerstonene.
Den rosa borden går igjen med samme cornerstone. Ytterborden er et veldig mønstersterkt stoff som avsluttes med den samme stjerneblomst-blokken som er brukt i borden på innersiden.
På denne tiden var jeg ikke så dreven på håndquilting, så teppet er maskinquiltet og ganske enkelt. I dag ville jeg nok ha gjort mer ut av flatene med håndquilting.

Dette var et morsomt gjensyn,- og jeg likte fortsatt både mønster og fargevalg i teppet. Men samtidig er det godt å se at jeg nok har utviklet meg i disse årene, jeg vil nok påstå at jeg har blitt mye flinkere på selve quiltingen.

I dag er det vis og fortell på bloggen til Bambisyr, ta en titt da vel

4 kommentarer:

Birthe M. Kalleland. Bjørhovde sa...

Et nydelig teppe du har laget her. Heldige de som fikk det, og gøy at det er i bruk. :-)

Gretchen Weaver sa...

This is a pretty little quilt. A nice variety of techniques. It is nice to look at older projects and see the progress we've made.

Janice Holton sa...

It must make you feel good to see that it is being used and loved. That's way better than winning a lot of awards anyway. :) I think it's beautiful.

evaj sa...

Tack för din medverkan denna veckan på Visa och Berätta måndag!!Bambikram