mandag 27. mai 2019

Blokker til medlemsteppe

Hvert år lager quiltelaget et teppe som loddes ut i november. Opplegget er slik at medlemmene syr hver sin blokk (eller to), blokkene leveres til en gruppe som syr sammen blokkene. For at det ikke skal bli altfor mye jobb på denne gruppen, blir teppet sendt til en profesjonell som quilter teppet.

I år er dette blokken, jeg har sydd to:

Each year, my quiltguild makes a quilt that is in a lottery in November. Each member sew their own block (or two), the blocks are then delivered to a group that sews together the blocks. The quilt is sent to a professional who quilts the quilt. This year, this is the block; I've made two:

Blokken, størrelsen og det lyse stoffet er forehåndsbestemt, i tillegg er det bestemt hvilen farge man skal bruke i det valgfrie stoffet. De røde stoffene er fra mitt stoff-lager.

Blokken er sydd i en forsvunnen 4-patch metode, bare at her er utgangspunktet 4 trekantblokker sydd sammen, kuttet opp og sydd sammen igjen, som vist under

The block, the size and the light fabric are pre-determined, in addition, it is determined the color to be used in the optional fabric. The red fabrics are from my fabric stock. The block is sewn in a dissapering 4-patch method, just that in this case we are using 4 triangular blocks sewn together, cut up and sewn together again, as shown below
Jeg gleder meg til å se det ferdige produktet. Det er alltid spennende å se hvordan det blir til slutt når mange forskjellige personligheter syr sammen.

I'm looking forward to seeing the finished product. It is always exciting to see how it eventually becomes when many different quilters sew together.

Linker til Bambisyr og LoveLaughQuilt

4 kommentarer:

tubakk sa...

Så flott. Hadde glemt at jeg kunne å sy denne blokken. Settes opp på listen nå.

Bonnie sa...

Great block. I've never seen this particular disappearing block. I love how it turned out. Must try it sometime.

Birthe Marie sa...

Så flotte blokker! Det ser veldig kjekt ut med slike prosjekt. Jeg har foreslått det i min quilteklubb, men har flere spørsmål til deg. Selger dere lodder utenom klubben? Har dere andre gevinster også?

EirinH sa...

Dette teppet blir loddet ut i forbindelse med en salgsutstilling som lappelaget arrangerer i november. I dette lotteriet har vi i utgangspunktet kun dette ene teppet, men noen ganger har vi en trøstegevinst eller to. Teppet i seg selv har jo en høy verdi, det er stort sett i størrelse med dobbelt sengeteppe. Vi har en god gammeldags loddbok hvor man skriver opp navn og telefon nr. Mener å huske at vi kalte disse for basarbøker før i tiden. Lotteritilsynet har ganske strenge regler på hvordan slike utlodninger skal foregå, det er lurt å sjekke opp disse før man setter i gang :) Loddene blir først og fremst solgt i lappelaget på det siste møtet før salgsutstillingen (mye slekt og venner av medlemmene som også vil ha lodd) og under selve salgsutstillingen. Så alle som er innom utstillingen får mulighet til å kjøpe lodd. Tror vi har satt maks antall lodd til en slik bok og 10 kr pr lodd,- men her er jeg på litt tynn is. Kan være at vi har et par/tre bøker (Jeg har ikke selv arrangert selve lotteriet, så har ikke helt oversikten. Men det kan jeg sjekke for deg om du vil)