lørdag 17. mars 2018

NQF 2018

Dette er mitt bidrag i Norsk Quilteforbund sin årlige konkurranse 2018. Jeg leverer tradisjonen tro et teppe i  tradisjonell klasse. Årets teppe har jeg valgt å kalle "Østen møter Vesten". 

Hvert år gir juryen et tema for konkurransen, årets tema var MØTE. Mitt møte er mellom vestlige og østlige syteknikker,- korsting, sashiko og Dear Jane blokker. Du kan lese mer om konkurransen her

Teppet mitt består av flere forskjellige teknikker, det du ser på bildene under er en tradisjonell japansk syteknikk kalt sashiko gjort med en ikke fult så tradisjonell orangefarget tråd... Som oftest syes sashiko med en lys tråd på mørk bakgrunn,- jeg har iallefall holdt meg til mørk bakgrunn.... Jeg har en tendens til å ville gjøre ting på min egen måte. Det er ikke alltid man skal rote med tradisjonene og det kan bli mottatt med blandede følelser, men jeg synes fortsatt det er gøy å prøve å gjøre noe nytt! Alle blokkene er sydd med forskjellige sashiko-mønstre.



Sashiko blokkene har jeg blandet med et utvalg blokker fra Dear Jane, disse måtte selvfølgelig skaleres opp for å passe til sashiko blokkene. Blokkene fra Dear Jane er valgt utfra hvem jeg syntes var fine og hvilke jeg hadde lyst til å sy der og da,- innfallmetoden rett og slett! Og sånn ble de:

Som et slags mellomverk har jeg brodert en blad-ranke i korsting. Bladene er brodert med en mørkegrønn tråd. Dette ble det urnorske i teppet.
Quiltingen av teppet er gjort for hånd, og med tråd som både syes veldig godt og med tråd som går mer i ett med stoffet de er quiltet på.
Ytterborden er et grålig japansk stoff. Da jeg fant dette stoffet ble jeg narret for mønsteret på dette er det jeg ville ha kalt et fransk stoff, men der ble jeg lurt for dette var en japaner som ironisk nok passet meget godt til teppets tema. Lukkekanten er et gult stoff med sorte og røde detaljer i.
Jeg gleder meg masse til å se de andre teppene i årets konkurranse og utstillig!

Linker til Bambisyr

3 kommentarer:

Birthe Marie sa...

Så flink du er som syr teppe til konkuransen hvert år. Jeg syns teppet ditt er veldig flott, og syns tema ditt med møte med østen og vesten var spennende. Har selv bodd i Japan, og "sashiko" brodering ble mye brukt. Best husker jeg de hvite klutene brodert med rød, blå eller grønn tråd.Masse lykke til! Men heg har også fått forskjellig i blåfarget stoff sydd med hvit tråd. Lykke til i konkurransen! :-)

G Adrian, Sweden sa...

Oj vad mycket arbete du lagt ner på detta täcke, men så blev det jättevackert också!!!

evaj sa...

Tusen tack för inspirationen du ger oss på Visa och Berätta måndag!!Bambikram