lørdag 25. mars 2017

Teppe i konkurransen til NQF 2017


NQF (Norsk Quilteforbund) arrangerer hvert år en medlems konkurranse hvor alle som ønsker det kan delta. På årsmøtet i NQF som arrangeres denne helgen, vises alle bidragene som er sendt inn til både konkurranser og utstilling. Du kan lese mer om NQF go årsmøtet her; http://www.nqf.no/

For meg har det blitt en tradisjon å levere et bidrag i konkurransenes tradisjonelle klasse.
Jeg har problemer med å avslutte arbeidene mine, så jeg ender ofte opp med et bidrag som er relativt stort. Teppet mitt denne gangen måler 180 x 150 cm, og det ender nok opp i sofaen hjemme som pledd. Tittelen på teppet er; Som en virvelvind.

Jeg har sydd blokker både for hånd og på symaskin. Vifteblokkene er sydd ved hjelp av pappmaler, såkalt engelsk papirsøm. Dette er en teknikk jeg ofte benytter. Når jeg bruker pappmaler tråkler jeg stoffet til disse med hjelp av limpenn. Til bakgrunnstoff har jeg brukt ensfargede stoffer i forskjellige farger, mens viftene er sydd med hjelp av helt lyse stoffer. Rundt viftene har jeg håndquiltet med en farget mørk tråd, slik at vifteformen blir litt mer fremhevet.
Resten av teppet er sydd på maskin. Jeg har gjentatt de små blokkene i senter av teppet som en bord rundt hele teppet, og som hjørneblokker i ytterborden.

Quiltingen av teppet er en blanding av maskin- og hånd-quilting. Jeg ser ikke noen grunn til å bruke ekstra tid på "grøftequiltingen", derfor er denne quiltingen gjort på maskin. Rundt viftene, i småblokkene og på flatene har jeg håndquiltet med silketråd.

Ofte har jeg ikke store nok stoffstykker til å kunne bruke et helt stykke stoff, dette løser jeg da med å sy et mønster på bakstykket også. Bildet under ble ikke helt bra så det er vanskelig å få det rette inntrykket, men; Bakstykket er sydd av reste-blokker og -stoffer fra forsiden av quilten, sammen med et lyst stoff. Jeg legger med vilje radene med blokker forskjøvet på bakstykke, slik at ingen av feltene med hovedstoff er like store. Da slipper jeg litt lettere unna med nøyaktighet når jeg tråkler forstykke, vatt og bakstykke sammen.
Det blir spennende å høre hva juryen mener om teppet mitt.
Forsatt god helg!

3 kommentarer:

Birthe M. Kalleland. Bjørhovde sa...

Så nydelig quilt! Lekre farger og mønster, og så fint det er quiltet! Håper du får vinner en pris for dette. Lykke til! :-)

Elisabeth Solum sa...

For et imponerende arbeid og et passende navn! :) Fantastisk fint!
Lykke til i konkurransen! :)

MonO Mod Marit sa...

Kjempelekkert teppe, synd du ikke nådde helt opp med dette, men konkurransen var ganske tøff tror jeg. Mange flotte bidrag.
Du har iallefall et vakkert teppe du kan kose deg med i heimen. Og det er mer verdt enn mange priser :)

Håper jeg får til å levere inn noe neste år :)