torsdag 21. mai 2015

Tepper som varmer

Jeg syr med jevne mellomrom tepper til aksjonen "Tepper som varmer". Poenget med denne aksjonen er å lage et teppe som kan varme et langtidssykt barn som er innlagt på et av våre store sykehus rundt om i Norge. Du kan lese mer om aksjonen på NQF sine sider, her.

Dette teppet ble til fordi jeg hadde sydd altfor mange triangel blokker til konfirmasjonsteppet som jeg har vist her på bloggen i et tidligere innlegg. Siden grunnblokkene allerede var klare, gikk det fort å ferdigstille dette.
Triangel blokkene ble sydd sammen til kvadrater satt på spissen. Som fyllstoff har jeg brukt et lyst stripet stoff, dette stoffet har jeg også brukt i lukkekanten. Stripene i fyllblokken har jeg lagt horisontalt og vertikalt annenhver rad. Dette ga toppen litt mer "bevegelse".

Lukkekanten er sydd på med en pyntesøm. Jeg har brukt en flerfarget silketråd i rosatoner til både quiltingen av teppet og til lukkekanten.
Jeg har brukt bomullsvatt og bakstykket er i klare farger. Jeg håper dette teppet kan bli til en liten trøst for et barn som ikke har det så greit.
Jeg oppfordrer flere å henge seg på denne aksjonen, det føles greit å kunne bidra med en liten gave til noen som har det vanskelig. Og som en ekstra bonus får jeg brukt opp litt av overskuddstoffene mine!

Jeg ønsker alle en riktig god dag!

2 kommentarer:

Birthe Marie sa...

Kjempeflott teppe, og "Tepper som varmer" er en super aksjon. Det er kjekt å få være med å glede syke barn med et teppe. Det var fint og en ny idè med pyntesøm langs lukkekanten. :-)

Elin sa...

Dette teppet likar eg kjempegodt!!