torsdag 6. februar 2014

Mitt første konkurranse teppe

Jeg holder på å rydde i diverse stoffer og andre quilteting... Det er på ingen måte en liten jobb! Og da dukker det også opp litt av hvert... både ting jeg ikke viste jeg hadde og ting jeg hadde glemt jeg hadde....

Dette teppet er faktisk mitt første bidrag til en quilte-konkurranse, det ble sendt inn i NQF's medlemskonkurranse for flere år siden:
 
Jeg ble overtalt av en venninne til å bli med i konkurransen sammen med henne, det er jeg glad for! Teppet ble dømt nord og ned, men siden vi var flere som leverte tepper var det lettere å ta den negative tilbakemeldingen. Vi gikk sammen flere og ga (og gir fortsatt) hverande konstruktiv kritikk, og dermed får man litt mer perspektiv på det hele. Tror nok at det kan være skummelt å være alene og få slike tilbakemeldinger på et teppe man har lagt "sjela si i".
Teppet er bygd opp rundt et stoff jeg falt fullstendig for, dette stoffet er sydd inn i senter av teppet og quiltet i et rutemønster. Rundt senter har jeg sydd en bord av blokker som heter Kaleidoskop, sammen med trekanter i to forskjellige border og farger. Den ytterste borden er et tynt cordfløyel stoff i mørk lilla med små blomster.

Teppet er både hånd- og maskin-quiltet,- dette er tydeligvis en "mega synd" i quilteverden. Maken til negative tilbakemeldinger på å blande maskin- og håndquilting i samme teppet skal man lete lenge etter... Maskin-quiltingen er gjort på ytterborden og "i grøfta", mens resterende quilting på flatene og blokkene er gjort for hånd. Personlig syntes jeg dette gir teppet en ekstra spenning.
Sta som jeg er, jeg blander fortsatt maskin- og hånd-quilting når jeg synes det passer.... Uansett hva andre skulle mene om dette!
 
Mitt budskap er at du må gjøre som du føler er riktig, det er ditt teppe og du som skal kose deg med det!

7 kommentarer:

InGa sa...

Jeg holder med deg. Hvorfor skal man ikke kunne bruke flere teknikker i samme teppe?
Det er ikke bra å drepe gleden over å ha gjort noe spesielt på denne måten, syns jeg. Hev deg over quilt-polisen. Det hadde jeg gjort!!
Alle har vi forskjellig smak, og det som er inne i dag er ute i morgen.
Se nå bare på alle de som syr hele quilter med ensfargede stoffer. Jeg har fått kritikk for å blande mönstret og ensfarget. Men jeg fortsetter!!!
Klem fra Skåne.

EirinH sa...

Jepp, jeg gir blaffen!! Litt av poenget mitt med posten var å poengtere at det faktisk ikke er noen fasit på hva som er rett og galt! Og jeg leverer tepper til konkuranser fortsatt.....
Takk for støtte :)

Trines hobby sa...

Jeg blir lei meg når jeg leser hva du har opplevd, og det er vel grunnen til at vi er mange som syr og få som sender inn! "En elite" setter seg som dommer og fasit på hva som er rett og galt og tillater seg å kritisere og drepe andre sin kreativitet! Synd at det så ofte er samme navnene som går igjen, som vinnere, av alle konkurranser når mangfoldet i landet vårt er så stort. (ikke alt er like pent heller, spør du meg) Fortsett og lag quiltene som du selv synes er penest!!! God helg til deg!

Elisabeth Solum sa...

Oi .. det var et fantastisk flott teppe!! Veldig spennende fargekombinasjoner! Skjønner ingenting av de negative tilbakemeldingene du fikk. Nei, det er ikke noe å bry seg om. Kos deg med teppet! All grunn til å være stolt av det!!
Takk for koselig kommentar hos meg! :)
Ha en fin og kreativ uke!

Kaspara sa...

Hei Eirin
Lekre farger og for en møysommelig jobb!! Jeg er så imponert over all den jobben dere qulitere legger ned i arbeidet deres. Jeg er jo litt slik som koster i vei og vips et produkt! Jeg har ikke den største tålmodigheten og liker å se raske resultater.
Jeg fatter forøvrig bare ikke at teppet ble dømt nord og ned!!!???? Jeg trodde du skulle skrive at du vant hele konkurransen jeg.
Skulle likt og sett vinnerteppe da...
Ha finfine feburardager, Eirin!
Klem fra Kaspara

EirinH sa...

Jeg håper jeg med dette innlegget kan få flere til å tørre å sende inn bidrag. Det er så utrolig viktig at flere melder seg på, slik at vi får frem alle variasjoner i quiltefaget! Det er jo det som gir inspirasjon!

EirinH sa...

Så koselig at du liker teppet mitt!
Jeg er ganske "hardhudet" og tar slike kommentarer med et skjeft smil... Mitt budskap i innlegget er en oppfordring til flere å stille ut sine arbeider, på den måten kan man skape større interesse for quiltefaget. Noe som er helt avgjørende for at faget skal utvikle seg og ikke "dø ut"