onsdag 18. november 2015

Juleteppe - disappearing 4-patch

Fikk plutselig for meg at jeg trenger nytt pledd til jul, og jeg har en tid sett på denne blokken.


Jeg har plukket opp denne teknikken fra Missouri Star Quilt. På YouTube kanalen til Missouri Star Quilt Company finner du forøvrig sømbeskrivelser på både denne blokken og masse mer. Her kan du finne både tepper, vesker, punger og mye, mye mer. Jeg anbefaler den på det varmeste!

Jeg har et "ganske" stort (les; stort) stofflager, så når jeg begynner på nye prosjekter starter jeg alltid i min egen stoffsamling. Som oftest finner jeg de aller fleste stoffene til blokkene hjemme i mitt eget lager. Til denne toppen har jeg kun kjøpt stoffet til gitter, morsomt å få brukt litt av samlingen også. Kanskje det blir plass til noe nytt??...

Da jeg startet tok jeg frem alle de stoffene jeg trodde kunne fungere i teppet, så det ble nok kuttet opp "litt" for mange stoffer. Tror nok jeg har blokker til iallefall 1 1/2 teppe til.... Så om jeg får fart på symaskinen blir det teppe under juletreet til noen jeg vet vil sette pris på en slik gave.

Jeg har de siste dagene kuttet og kuttet..

Og  sydd og sydd og sydd....

Nå ligger blokkene utover gulvet

Da jeg så toppen slik, ble det rett og slett litt for mye for meg. Følte at det ble altfor uryddig, altfor mye farger i hverandre slik at blokken i seg selv ble mer eller mindre borte. Så da var det bare å sette seg inn i bilen og kjøre raskeste veg til Lappe Makeriet. Her ble det handlet inn til gitterverk. Valget falt på dette stoffet:

Når gitteret er på plass tror jeg at jeg har fått roet ned teppet såpass mye at det vil fungere som pledd her hjemme i advent og jul.

Hyggelig om du legger igjen en kommentar når du kikker innom bloggen min! Det er alltid koselig med tilbakemeldinger!

Ha en riktig fin dag!

2 kommentarer:

Birthe Marie sa...

Disappearing 4 patch er en kjekk blokk. Så hender det at det vi syr ikke blir helt sånn vi hadde tenkt, men så er det så greit at vi kan endre planene underveis. Det blir spennende å se teppet når du får sydd inn gitter. Tenker det blir veldig bra, og så koselig å ha et juleteppe. :-)

Dollandesign sa...

Jag tycker att Din quilt "som håller på att ta form" med Disappearing Four Patch ser härlig ut i alla de färger Du använder Dig av.

Dollandesign