fredag 12. juli 2013

Puss in the corner teppet

Jeg har et ganske stort antall tepper liggende i skuffer og skap, i tillegg til at jeg til enhver tid har tepper liggende i sofaen som pledd. Quiltede tepper gjør seg svært godt som pledd,- gode og varme også kan de syes så store som man ønsker og trenger.

Teppene jeg bruker som pledd varierer etter årstidene, jeg har tatt frem dette teppet for sommeren. Jeg synes det er lett og fint i fargene og passer til den lyse årstiden vi er inne i nå. Selvom det skal være sommer er kveldene kalde, og da er det godt med store koselige pledd å pakke seg inn i!
Blokkene i teppet kalles "Puss in the corner". Disse er satt "på spissen" med et lyst fyllstoff i blokken imellom. Inspirasjonen til dette teppet fikk jeg fra boken "Quiltegleder" av Hilde A. Krogh og Rie Norum. Teppet "Den som hadde en Butler" er modell for mitt teppe. Boken "Quiltegleder"er bare helt fantastisk, selvom det er noen år siden den ble utgitt er den fortsatt like aktuell. Har du ikke allerede boken, er dette en bok jeg vil anbefale på det varmeste.
Quiltingen er gjort som frihåndsquilting som jeg har "satt bort" til en profesjonell quilter, dette er en teknikk jeg selv ikke har særlig godt håndlag med.
Blokkene er sydd med både mørke og lyse sentrerkvadrat, noe som gjør at blokken fremstår som to helt forskjellige blokker selv om stoffene i blokken er de samme.
God helg til alle der ute!

Ingen kommentarer: