søndag 29. juni 2014

Stor veske til badetøy

Jeg har blitt så inspirert av veskene til "Snella Design" som du kan se her. Hun lager alltid så flotte vesker med masse morsomme detaljer på.

Denne noe enklere versjonen av badevesken hennes har jeg laget:
Badevesken er stor nok til å romme hele familiens badetøy. Jeg har brukt et litt grovere Amy Butler stoff og et linstoff fra IKEA. Denne linen er ikke i verdens beste kvalitet, men i en slik veske spiller det ikke så altfor stor rolle.
Inni vesken har jeg brukt voksduk slik at det ikke er noe problem å putte vått badetøy opp i.
Vesken er sydd helt enkelt med gjordebånd i grått med rosa striper som hanker.
I overgangen mellom motivstoff og lin har jeg sydd inn et lyst blomster pyntebånd. Dette gjorde en ellers kjedelig veske mer interessant.

Som fyll har jeg for første gang prøvd meg på en stiv vatt-type som har lim på den ene siden. Vatten har jeg limt til utside stoffet. Jeg var litt skeptisk til denne vatt-typen, men den var faktisk ikke så aller verst å sy i. Jeg brakk "bare" 2 nåler, men det var før jeg skjønte at når jeg sydde igjennom mer enn 2 lag med denne vatten må man sy veeeldig sakte. Praktisk med en stoffveske som kan stå helt av seg selv!
Også i denne vesken har jeg sydd inn falsk bunn. Falsk bunn bruker jeg stort sett hver gang jeg syr en veske, oppbevarings-pose eller liknende.
Fortsatt god helg til alle!

torsdag 26. juni 2014

Årets sommerutstilling på Lappe Makeriet

Årets sommerutstilling på Lappe Makeriet heter :"Vi fant, vi fant".

Bilde: Vi rigger utstilling. "Vi fant, vi fant" med antikke lappetepper åpner på Lappe Makeriet torsdag 12. juni.

Akkurat nå henger det en hel masse antikke quilter på Lappe Makeriet, det er virkelig verdt å ta seg en tur!
På bildet: Trine Bakke på Lappe Makeriet.

torsdag 19. juni 2014

Stitchery - Julenisse i juni.....

Juleforbredelsene er i gang.....

Dette stitcheriet har jeg hatt liggende i en skuff en god stund,- faktisk så husker jeg ikke hvor jeg har kjøpt dette... så det har nok ligget over en jul eller tre..... Jeg er ikke glad i å sy med ramme, derfor ser dette ganske skrukkete ut. Bare jeg blir ferdig med dette og får dampet det litt blir det nok krøllefritt til slutt....
Skal jeg rekke å bli ferdig med noe som helst før jul, er det best å begynne allerede nå.... Kjekt prosjekt å ha med seg på ferie, flyturer, bilturer osv. Målet er å bli ferdig med denne før sommer månedene er over. Så får vi se hvordan det går med den fremdriften.... er ikke ukjent med å måtte skyve på sluttdatoer...

fredag 6. juni 2014

Mitt bidrag til NQFs medlemskonkurranse - Kryssende interesser med detaljer

Jeg har tidligere vist frem teppet "Kryssende interesser", her og her.
 K11
Tenkte at det kanskje var på tide å vise frem noen detaljer i teppet.
 
 
Jeg har selv designet dette teppet. Prosessen frem til et ferdig teppe er for min del ganske springende... Jeg klarer sjelden å bestemme meg for en oppbygning før jeg har sydd et utall forskjellige blokker. Dette resulterer ofte med et "overskuddslager av blokker". I dette teppet har jeg brukt opp noen av blokkene jeg ikke fant plass til på teppets front på bakstykket. Slik ser teppet ut på baksiden.
Jeg startet arbeidet med å sy kryss-blokkene. Disse er sydd med hjelp av pappmalene Honeycomb. Jeg har prøvd å bruke stoffer som danner et mønster i møtepunktene:
 
Etter å ha sydd en god del av kryssblokkene fikk jeg behov for å lysne inntrykket i teppet, dette løste jeg ved å sy sirkelblokkene i lyse sarte farger. For å fremheve sirklene har jeg quiltet rundt sirklene med silketråd i en mørkere farge-nyanse. (Beklager dårlig kvalitet på bildet)
Først da disse blokkene var klare, startet det egentlige arbeidet med å designe teppet. Etter mange runder frem og tilbake, og utallige utkast, landet jeg på komposisjonen du kan se her. På et eller annet tidspunkt fikk jeg det for meg at teppet trengte en hel masse små kvadrater... Jeg valgte å benytte samme bakgrunnstoff både sammen med små-kvadratene og i hjørneblokken. 
De store hjørneblokkene kom til da jeg "snublet" over malene til denne sirkelen.
Det ble litt tomt i senter av denne blokken, så da måtte hodet legges i bløt nok en gang. Jeg endte på å stitche et kryss med en blåfarge i samme nyanse som mønstringen i bakgrunnstoffet.
For å skape en interessant avslutning falt valget på det orange og hvite stoffet til lukkekant. Hvis jeg skal bruke et stoff med kvadrater som lukkekant pleier jeg å skråskjære dette. Jeg synes det blir mye vakrere og interessant å se på da.
 En god helg ønskes alle "der ute"

onsdag 4. juni 2014

Periodisk sytabell

Denne var litt morsom:


Les mer her på The Scientific Seamstress Blog. Her kan du også laste ned en print versjon av plansjen.