søndag 29. september 2013

"Kjøkkenhåndkle" løper endelig ferdig

Jeg har tidligere skrevet om dette prosjektet, du kan se posten her.
Nå er endelig løperen klar, nå mangler bare en ting og det er jul... Vi får vel vente litt til,- eller??...
 Dresten blomstene er sydd på i endene av løperen. Løperen er lang nok til å ligge over hele spisestuebordet mitt. Tror kanskje denne havner på hytta etter hvert.
Dresten blomstene er i bruntoner, og det samme er fargene i lukkekanten.

fredag 27. september 2013

Quilt as you go

I dag er det 9 år siden gutten min kom til verden, det er helt utrolig hvor fort tiden går! Dette teppet sydde jeg til ham mens jeg gikk gravid. Det har hengt over sengen hans helt frem til vi gjorde om rommet han for et års tid siden. Til mammas "fortvilelse" har han vokst fra søte bamser og blitt stor gutt.
Motivene er hånd-applikert.
De er hentet fra forskjellige kilder, mine tegnekunnskaper rekker ikke til å utforme slike motiver!
Teppet er sydd i teknikken; Quilt as you go. Denne teknikken er praktisk om du ikke ønsker å håndtere store tepper når du quilter arbeidet ditt, også kan du ha quiltingen med deg i vesken.
Gratulerer med dagen til mammas store gutt!

fredag 20. september 2013

Sminkepung fra Sara Bolster

Min svigerinne hadde nylig bursdag og noe sydd blir det jo alltid med i innpakkingen... Denne gangen ble det en liten sminkepung jeg har sydd. Mønsteret heter Sarapungen og er fra Sara Bolster. Mønsteret er lettfattelig og utfyllende skrevet.
God kveld til alle der ute!

tirsdag 17. september 2013

Hollydays Truffles - Stitchery

For et par år siden kjøpte jeg et kit som heter Hollydays Truffles. Jeg har sydd sammen toppen, og nå gjenstår stitcheryene som det er ganske mange av..... De to første broderiene er nå klare. Kanskje denne blir ferdig til jul i år?!?!?
Jeg bruker et produkt for overføring av mønster til stoff, som denne. Kjører arkene igjennom printeren (må ha blekkskriver!), og klistrer mønsteret til stoffet som skal stitches/broderes.
 
 Bare MANGE igjen...

fredag 13. september 2013

Å sy med frysepapir

En teknikk jeg bruker med jevne mellomrom er å sy med frysepapir. Denne teknikken egner seg godt når det skal syes blokker med mange små stoffbiter. Resultatet blir svært nøyaktig, og det er noe jeg liker! 
Stjernene i teppet som er vist i denne posten er ved hjelp av frysepapir, delvis for hånd og delvis ved hjelp av symaskin. Mønsteret til stjernene har jeg tegnet selv, men de finnes sikkert allerede i en eller annen fasong i en eller annen bok.
Jeg klipper ut formen jeg skal sy fra fryespapiret, bretter papiret nøyaktig på strekene, stryker stoff til frysepapiret og syr langs brettekanten. Dette er en fin måte å sy nøyaktige former. Jeg leter alltid etter enkle og nøyaktige teknikker, så om noen har gode tips tas disse imot med takk!

mandag 9. september 2013

Gratis mønster - Søm

Under fanen "Gratis mønster - Søm" har jeg lagt ut mønster på underlag til symaskinen. Dette underlaget gjør at symaskinen blir stående stabilt når du syr, i tillegg har jeg utstyrt underlaget med lommer som jeg oppbevarer diverse utstyr som er nødvendig når man syr.
Håper denne kan komme deg til nytte!